hren

Stožer Civilne zaštite Grada Splita usvojio je na današnjoj sjednici šest zaključaka, a među njima je i poziv Nacionalnom stožeru Civilne zaštite da jasnije preciziraju uvjete i epidemiološke mjere kojih se moraju pridržavati ugostiteljski i uslužni objekti.

Na danas održanoj sjednici Stožera Civilne zaštite Grada Splita u proširenom sastavu raspravljalo se o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u Splitsko-dalmatinskoj županiji i o evidentiranom kršenju odredbi Stožera CZ RH od strane dijela ugostitelja. 

Na sjednici je voditelj Odsjeka za komunalno redarstvo Goran Dlaka izvijestio o prošlotjednim izvidima i evidentiranim kršenjima propisanih odredbi nacionalnog Stožera CZ, a koji se odnose na rad ugostiteljskih objekata.

Kako bi, kažu, uskladili turistički i gospodarski život u Splitu s uvjetima epidemije, a nakon provedene rasprave, Stožer CZ Grada Splita jednoglasno je donio sljedeće zaključke:

1. Stožer CZ Grada Splita i Grad Split pozivaju Stožer CZ SDŽ i Stožer CZ RH da preciziraju uvjete i epidemiološke mjere kojih se moraju pridržavati ugostiteljski i uslužni objekti, a zbog različitog tumačenja i provedbe mjera na terenu, osobito po pitanju radnog vremena ugostiteljskih objekata, odnosno barova, noćnih klubova i restorana

2. Pozivaju se nadležne službe i inspekcija na intenzivnije kontrole i provođenje propisanih mjera zbog evidentnog učestalog kršenja istih u posljednje vrijeme. Grad Split je u tom smislu dodatno angažirao svoje komunalno redarstvo, ali je zbog učinkovitosti provedbe potrebna čvršća suradnja s nadležnim državnim institucijama, a posebno po prijavama komunalnog redarstva;

3. Pozivaju se građani i gosti, posebno mladi na odgovorno ponašanje u skladu s epidemiološkim mjerama s kojima čuvaju svoje zdravlje kao i zdravlje drugih;

4. Pozivaju se turistički radnici, posebno oni u ugostiteljskim i uslužnim djelatnostima na provođenje svih propisanih mjera čime se čuva zdravlje svih gostiju, ali i poslovanje našeg gospodarstva, turizma i očuvanja radnih mjesta.

5.Pozivaju se turistički djelatnici ukoliko sumnjaju na COVID -19 kod svojih gostiju na  poštivanje protokola o postupanju, odnosno da isto jave Covid -19 ambulanti  ili liječniku opće obiteljske medicine. 

6. Poziva se HZZO na  pojačani nadzor rada nad ordinacijama primarne zdravstvene zaštite u cilju poboljšanja epidemiološke situacije.

Izvor : N1info


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij