hren

SUMNJA U ISPRAVNOST
Načelnik Stožera civilne zaštite otoka Brača Nikola Martinić Dragan podnio je neopozivu ostavku. Kaže da više nema povjerenje u Nacionalni stožer.

Načelnik Stožera civilne zaštite otoka Brača Nikola Martinić Dragan na svojem je profilu na Facebooku objasnio zašto daje neopozivu ostavku. Tekst ostavke dostavio je svim jedinicama lokalne samouprave na otoku, a njegovu objavu ostavke prenosimo u cijelosti:

"Poštovani, sa žaljenjem vas izvještavam kako ovime dajem neopozivu ostavku na mjesto načelnika Kriznog stožera otoka Brača.

Razlozi za ovu moju odluku su i profesionalni i privatni. Profesionalno, smatram kako nas u razdoblju koje slijedi očekuju novi izazovi u borbi protiv epidemije, izazovi koji će od svih koji u nju na bilo koji način budu uključeni zahtijevati potpun angažman i apsolutnu predanost na njihovu polju djelovanja i unutar mogućnosti koje svatko od nas ima.

U tom smislu kao zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD-a Supetar, zapovjednik VOP-a Brač i odnedavno operativni član vatrogasnog zapovjedništva Vatrogasne zajednice splitsko-dalmatinske županije objektivno prosuđujem kako će me te moje primarne dužnosti i obveze spriječiti da se zadacima koji stoje pred načelnikom stožera posvetim na primjeren način, tj. u potpunosti i s maksimumom svojih znanja i sposobnosti, a kako spomenuh prije, najiskrenije mislim da vrijeme koje je pred nama jednostavno ne trpi polovična rješenja.

Izgubio povjerenje u Nacionalni Stožer

S one privatne, osobne strane, priznajem kako sam prateći situaciju s bolešću COVID-19 u našoj zemlji donekle izgubio povjerenje u vjerodostojnost Nacionalnog stožera koji rukovodi borbom protiv epidemije.

Kao profesionalac koji je od prvog pravog dana epidemije aktivno djelovao u njezinu zaustavljanju i kao običan čovjek i odgovoran građanin za neke postupke i odluke rukovodećeg tijela sustava unutar kojega sam djelovao, jednostavno ne mogu naći uporište u logici i zdravom razumu, stoga mi je nespojivo s mojom osobom i sustavom vrijednosti da temeljem dužnosti koju obnašam drugima propisujem i potpisujem ono u što i sam sumnjam da je ispravno i potrebno.

Napominjem na kraju kako ova moja ostavka ne znači da na moje znanje i sposobnosti više ne možete računati. Ako se to pokaže potrebnim, na raspolaganju sam vam u bilo kojem trenutku.

Gospođo gradonačelnice, gospodo načelnici, cijenjene kolege članovi stožera, ponosan sam na vrijeme koje sam u ovoj krizi proveo s vama i na sve što smo zajedno u tom razdoblju postigli u očuvanju i zaštiti naše otočne zajednice, u nadi da ćete tako nastaviti i u vremenu koje dolazi, ali ovaj put bez mene na čelu stožera", navodi se u objavi.

Izvor : Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij