Ministru zdravstva Viliju Berošu pismom se obratila kćerka teško bolesne žene upozoravajući ga na alarmantnu situaciju u kojoj se zbog epidemioloških mjera zanemaruju brojni, teško oboljeli ljudi. Njeno pismo prenosimo u cijelosti.

Ovaj apel temeljim na članku 1 Europske konvencije o ljudskim pravima i slobodama, a to je pravo na život svakog čovjeka!

U borbi i mjerama koje trenutno provodite protiv virusa COVID-19 potpuno ste zanemarili život i zdravlje ljudi koji se bore protiv drugi bolesti! Zbog uvedenih mjera protiv COVIDA 19 moja majka nije u mogućnosti liječiti se od posljedica moždanog udara, što će dovesti do pogoršanja stanja, a time i izazvati smrtne posljedice.

Moja mama Ivka Topić je imala teški moždani udar 22.03.2020.god. u jeku najvećih epidemioloških mjera i kratko se zadržala u bolnici pod izgovorom da se pacijenti ne zadržavaju dugo zbog opasnosti od zaraze. Nakon 3 tjedna moždani udar se ponovio i opet isto…bolnica, kratko zadržavanje i smještanje u dom. Nakon silnih zvanja i molbi dospijeva na listu čekanja za rehabilitaciju u Biogradskoj bolnici za ortopediju i na toj listi se nalazi već 3 mjeseca.

Vi poštovani gospodine ministre dobro znate da se od posljedice moždanog udara liječi i ide na rehabilitaciju u roku od 30 dana jer se u tom roku postižu najbolji rezultati, a od moždanog udara moje mame je prošlo 5 mjeseci. Zbog uvedenih mjera protiv COVIDA-19 ni nakon brojnih pokušaja i molbi nismo uspjeli angažirati ni fizioterapeuta jer ne smje ulaziti u staračke domove.

Znači – mi njoj nikako ne možemo pomoći da se oporavi od posljedica moždanog udara da se ne bi zarazila Covidom-19, a to što će ona umrijeti od urinarne infekcije,vode u tijelu beskrajne tuge…to za sistem nema veze!!! U situaciji u kojoj noćni klubovi rade do kasno u noć, prave se svadbe za po 200-300 ljudi,po plažama leži rijeka turista kao sardine….u staračkim dom ne može ući FIZIOTERAPEUTI!!!

Recite mi vi gdje je logika i tko odgovara za ovakvo stanje?

Zbog navedenog vas molim da mi pomognete da nakon 5 mjeseci smjestim mamu na Rehabilitaciju na Ortopediju u Biogradu i da nju stavite na listu prioriteta jer to ona i jeste”, poručila je ogorčena žena.

Izvor : Poslovni.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij