hren

S jedne strane zbog povećanog broja zaraženih Austrijanaca koji se vraćaju s odmora u Hrvatskoj, a s druge zbog 282 novozaražena u Austriji, savezna vlada uvodi po isteku vikenda novo upozorenje za Hrvatsku. Mjere možda budu i oštrije.

Ministarstvo vanjskih poslova Austrije odredilo je da u noći s nedjelje na ponedjeljak za Hrvatsku vrijedi upozorenje da se u Hrvatsku izbjegava putovanje, prenosi Der Standard.

"One koji su upravo na ljetovanju, pozvat će se da se hitno vraćaju nazad", piše list.

Der Standard, Kleine Zeitung, kao i drugi austrijski mediji, navode da se "daljnji detalji upravo dogovaraju s ministarstvom zdravstva".

Der Standard piše da je problem s "omiljenom zemljom za odmor" to što je u četvrtak imala 180 novozaraženih u 24 sata. Mediji prenose da je Hrvatska reagirala tako što je ograničila rad barova, kafića, restorana i noćnih klubova do ponoći.

Dodaje i to da je prosječna dob od tih 180 zaraženih samo 31 godina, da se od 22 novozaražena u Koruškoj, čak 16 njih povezuje s Hrvatskom u kojoj se navodi "partyji kao faktor rizika".

Kao najnoviju obavijest na svojim stranicama austrijsko ministarstvo vanjskih poslova sada navodi da "od 17. kolovoza za Hrvatsku vrijedi upozorenje o putovanju".

Hrvatska se na toj stranici, inače, još uvijek navodi kao jedna od 30 zemalja iz kojih je u Austriju moguće ući i bez dokaza o negativnom testu na covid-19 i bez karantene.

Der Standard citira Krunoslava Capaka da od 180 zaraženih u četvrtak "dvije trećine otpada na kontakte s jadranske obale", kao i kritike iz Slovenije da velika većina zaraženih "ima veze s partyjima po plažama" na Jadranu.

Izvor: N1


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij