hren

VATRENO POSLIJEPODNE OVE SRIJEDE
Nešto iza 14.30 sati ove srijede na području u okolini Klisa buknulo je nekoliko požara, kao rezultat jakog grmljavinskog nevremena. Prva dojava u ŽVOC Split stigla je o požaru na području Kozjak-Markezina Greda, a nakon toga i o požarima na području Konjsko i Veliki Broćanac.

Prema izvješću HVZ-a u požaru na Markezinoj gredi opožareno je 1,4 ha trave i niskog raslinja. Na gašenju požara sudjelovala su tri vatrogasca s jednim vozilom iz DVD-a Klis te jedan protupožarni zrakoplov Canadair, koji je išao na požar Veliki Bročanac. Požar je ugašen u 19.30 sati.

Požarima na području Konjskog i Velikog Broćanca bila je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na ukupno oko 20 ha. Na gašenju požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair te 30 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Split te DVD-a Zagora, Dugopolje, Solin, Vranjic i Mladost.
Požar kod Konjskog je ugašen u 17.10 sati, a požar  kod Velikog Bročanca je lokaliziran u 17.30 sati. Na požarištu je na dežurstvu ostala DVD Zagora s pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

- Trenutno je stanje na požarištima dobro. Pomogla nam je i kiša, koja je olakšala posao vatrogascima, te je požarište uredno sanirano – rekao je Bože Delić, zapovjednik Operativnog područja Solin.

Na širem splitskom području, oko 12 sati izbio je požar na području Bitelić kod Peruče. Opožareno je 5 ha trave, niskog raslinja i borove šume. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca s pet  vatrogasnih vozila iz JVP Sinj i DVD Sinj. Požar je ugašen u 17.30 sati.

Dva veća požara zabilježena su u srijedu i u Zadarskoj županiji. Jedan od njih je požar kod Smokovića, u kojem je izgorjelo 7 ha trave i niskog raslinja. Požar je do 16.30 sati gasilo 10 vatrogasaca s tri vozila iz JVP Zadar.
U požaru u uvali Sakarun na Dugom Otoku, za koji je dojava zaprimljena nešto iza 15 sati, izgorjela su 3 ha trave, niskog raslinja, makije i borova šuma. Na gašenju požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair te ukupno 22 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz DVD-a Sali i SIVP Dugi Otok. Požar je lokaliziran u 17.20 sati.

Foto: HVZ


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij