hren

OKO 16 sati izbilo je više požara kod Šibenika i Primoštena. Požare gase čak četiri kanadera i tri airtractora.

Prema prvim informacijama, požare su izazvali udari gromova uslijed neverina koji su u ranim popodnevnim satima zahvatili područje od Trogira do Šibenika. 

Planula su čak tri požara, i to jedan na predjelu Gaj kod Vrpolja, jedan na predjelu Orlica kod Žaborića te na predjelu Supljak između Primoštena i Rogoznice.

U 19:12 lokaliziran je prožar na brdu Supljak kod Rogoznice, izvijestili su iz Vatrogasne zajednice šibensko-kninske žušanije.

Gašenje požara kod Vrpolja i Žaborića još traje. 

U uvali u Grebaštici kanaderi satima neprekidno slijeću po vodu, a vatra se na određenim dijelovima kod Žaborića i Grebaštice spušta prema magistrali. Vatra se širi u smjeru vjetroektrane Orlice.

Kako javlja Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije, dojava o požaru kod Vrpolja zaprimljena je u 14:41. Na intervenciji su pripadnici JVP-a Šibenik i DVD-ova Šibenik, Grebaštica, Brodarica, Perković, Bilice i Zaton.

Samo minutu kasnije, kako javlja sibenik.in, zaprimljena je i dojava o požaru kod Žaborića. 

Zračne snage gasile su i požar na Supljaku iznad Primoštena.

Sedam protupožarnih aviona sudjeluje u gašenju požara na lokaciji Vrpolje-Vrsno, Žaborić te na području Primoštena u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestili su iz MORH-a.

"Četiri kanadera CL-415 i tri airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u nedjelju 9. kolovoza 2020. u akciju gašenja požarišta Vrpolje-Vrsno, Žaborić te na području Primoštena u Šibensko-kninskoj županiji. Sukladno prioritetima i stanju na požarištima zračne će snage preusmjeravati snage i djelovanja", priopćili su iz MORH-a.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij