hren

NE ISPUNJAVA SIGURNOSNE UVJETE
Najveći autoklub u Njemačkoj i Europi, ADAC, proveo je istraživanje o sigurnosti tunela u Europi. U Hrvatskoj su testirali tri tunela, Konjsko, Sveta tri kralja i Učka, koja je dobila negativnu ocjenu. Kako pišu, Učka ne ispunjava sigurnosne standarde.

ADAC je Učku proglasio drugim najgorim tunelom u istraživanju. Pišu kako je dugačak više od 5 kilometara, ima samo jednu cijev, ali nijedan hitan izlaz, što smatraju najvećim propustom. Osim toga nema vanjskih ulaza za spasioce, a prevelika je i udaljenost između ugibališta za slučaj nužde u tunelu.

Broj traka zbunjuje vozače

ADAC, među ostalim, piše i kako u tunelu Učka nema zvučnika, te da broj traka zbunjuje vozače. Naime, broj traka ispred tune i u njemu nije isti. Sve to, navode, smanjuje sigurnost tijekom vožnje kroz tunel. Inače, Učka bi još jednu cijev trebala dobiti tek nakon 2024. godine kada je planirana gradnja.

Tunel Konjsko koji se nalazi na A1, te tunel Sveta tri kralja na autocestu A2 dobili su prolazne ocjene, odnosno, zelenu oznaku. Baš svi ispitani talijanski tuneli dobili su crvenu oznaku te ne zadovoljavaju sigurnosne standarde. Svi austrijski tuneli koji su uključeni u istraživanje, pak, dobili su zelenu oznaku.

Izvor : Telegram.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij