hren

ZARAŽENI NA ODMORU?
Talijanski mediji pišu o još sedam talijanskih državljana, koji su bili pozitivni na koronavirus nakon što se vratili iz Hrvatske, ali oni nisu povezani s Pagom.

Nakon dužnosnika slovenskog javnog zdravstva i njemačkih medija, i talijanski mediji pišu o svojim državljanima koji su se koronavirusom navodno zarazili na Pagu. Corriere della Sera piše o dvije osamnaestogodišnjakinje, maturantice, zbog kojih je najmanje 24 maturanta iz pokrajine Veneto u samoizolaciji. Te dvije maturantice, navodi se, vratile su se maturalnog putovanja na Pag zaražene koronavirusom. Cijeli razred stoga će biti testiran na koronavirus.

S Paga su se talijanski maturanti vratili prvog kolovoza, a putovanje im je organizirala agencija iz Brescie. Talijanski mediji pišu o još sedam talijanskih državljana, koji su bili pozitivni na koronavirus nakon što se vratili iz Hrvatske, ali oni nisu povezani s Pagom.

Njemački mediji također o Pagu

Podsjetimo, već smo objavili da o njemačkim državljanima navodno zaraženima na Pagu pišu i njemački mediji. U pitanju je deset maturanata, koji su također bili na odmoru na Pagu.

Glasnogovornica distrikta Göppingen ustvrdila je da većina maturanata ima simptome slične gripi, uključujući i respiratorne probleme. Svi maturanti nalaze se u samoizolaciji.

Putovanje na Pag njemačkim maturantima organizirala je agencija specijalizirana za party putovanja. Također njemački mediji pišu da se sve više javljaju slučajevi zaraze uvezeni s Balkana.

I Slovenci spominju Pag

Pag je kao mjesto zaraze spomenula i epidemiologinja slovenskog nacionalnoga instituta za javno zdravlje (NIJZ) Marta Grgič Vitek. Ona je ustvrdila da je Pag jedna od lokacija s koje dolaze “uvezeni” slučajevi zaraze koronavirusom.

Rekla je da je riječ o mladima koji odlaze u klubove i na masovna druženja gdje se ne pridržavaju pravila fizičke distance.

Izvor : Novilist.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij