hren

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu obilježena je 30. obljetnica ustrojavanja postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik. Predsjednik Republike Zoran Milanović postrojbi je uručio odlikovanje „Red Nikole Šubića Zrinskog" za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu. Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga tom je prigodom rekao da je Oluja pobjeda bez mrlje.

- Rat je gotov! Nakon rata bilo je pokušaja, ne ulazim u motive da se na sudu na Haškom tribunalu sve ovo prikaže kao zajednički zločinački pothvat, rekao je Milanović.

- Imali smo i sreće da nijedan od naših generala, a generali su radili po zapovijedima politike i državnog vrha, nije oblaćen i presuđen za taj zajednički zločinački pothvat koji je jedna od glupljih i ružnijih izmišljotina koja se Hrvatskoj pokušavala staviti na grbaču, dodao je.

- Sretan sam što vam mogu uručiti odlikovanje, vama i brigadama iz BiH koje su oslobađale Hrvatsku Republiku i spašavale Bihać, rekao je Milanović.

Nakon svečanosti na Policijskoj akademiji i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Milanović komentirali su najave nekih da će na proslavu Oluje doći u majicama s obilježjima HOS-a.

- Poziv je svima da obljetnicu provedemo na dostojanstven način, da nam u mislima i molitvama budu oni zbog kojih smo tu, a to je prisjećanje na sve hrabre hrvatske branitelje, a poglavito one koji su život položili u vrijeme VRO Oluja za slobodu naše države koju danas uživamo, rekao je Medved.

Milanović je rekao da bi bilo dobro da se ne sramotimo kao država.

- Ako već žele vikati, neka viču, ali neka ne oblače te majice. Evo, mogu se derati na mene, ali neka majice ne oblače jer to nam radi štetu, poručio je.

Izvor : HRT


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij