hren

Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma, u N1 Dnevniku komentirao je situaciju u turizmu u Hrvatskoj. On je optimističan, te vjeruje kako bi brojke mogle nastaviti rasti, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna.

Kazao je kako ga brojke o dolascima i noćenjima turista vesele.

"U ovoj turističkoj godini imamo toliko nepoznanica da je nemoguće reći kako će završiti. Brojke su pokazale da su bolje nego što smo očekivali, no predstoji nam borba za svakog gosta i svaki turistički dan.

Boravci su duži, ovo je godina aviogostiju, a oni često ostaju duže. Mislim da, ako se ne dogodi nešto negativno, u postojećim okvirima ćemo biti pozitivno iznenađeni na koncu godine. No treba ići dan po dan, a lako ćemo mi to na kraju godine zbrojiti", rekao je Ostojić.

Hrvatska ima šansu biti turistički pobjednik Mediterana ove godine, smatra on.

"To ovisi o nama, a pokretač je epidemiološka situacija. Do sada većih grešaka nije bilo, a epidemiologe ohrabrujem da oko režima na istočnim granicama porade. Možemo i moramo puno bolje, treba nam cilj biti da budemo pobjednik", kazao je Ostojić.

Rekao je i kako razumije da mnoge zemlje žele zadržati svoje državljane u zemlji, ali da neki malo pretjeruju.

"Ovo s Nizozemskom nas je iznenadilo, rješenje se uvijek može naći. Napravili smo karte na kojima se vidi kako su nam raspoređeni slučajevi zaraze u Hrvatskoj, a to nam treba kako bi se u turizmu stvari bolje kretale. Mi na obali imamo znatno manje zaraženih nego na istoku zemlje. Države žele da se novac njihovih građana potroši u njihovoj zemlji", kazao je.

Promocija ovisi o budžetu i nikada nije dovoljna, kaže on.

"Austrija za promociju na njemačkom tržištu izdvaja 40 milijuna eura. Nama je važno slati samo poruku da smo najbliži Mediteran", rekao je.

Izvor: N1


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij