hren

NAJBROJNIJI SU NJEMCI, SLOVENCI I ČEŠI
Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, u Hrvatskoj je na današnji dan ostvareno više od milijun turističkih dolazaka u srpnju. Pritom je ostvareno i više od 7,2 milijuna turističkih noćenja što je približno 55 posto lanjskog rezultata.

Od ukupnog broja dolazaka inozemni su turisti ostvarili 875 tisuća dolazaka i 6.2 milijuna noćenja, dok je promet domaćih turista na razini od 80 posto prošlogodišnjeg prometa mjerenog dolascima te 73 posto razine u noćenjima.

- U Hrvatskoj ovih dana na dnevnoj bazi boravi gotovo 550 tisuća turista od čega je oko 460 tisuća inozemnih gostiju. Tijekom druge polovine srpnja, a posebice kolovoza očekujemo da će broj gostiju u hrvatskim destinacijama i dalje rasti, a navedeno potvrđuje dobru međunarodnu tržišnu poziciju naše zemlje koja je jedna od rijetkih turističkih destinacija Mediterana u kojoj se realizira turistički promet - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

U dosadašnjem dijelu srpnja, odnosno u razdoblju od 1. do 15. srpnja u pogledu apsolutnog broja noćenja vodeće je tržište Njemačke s kojeg je ostvareno 86 posto lanjskog rezultata, a zatim slijede Slovenija sa 83 posto lanjskog rezultata te Češka sa 69 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju. Destinacije s najviše ostvarenih noćenja u dosadašnjem dijelu srpnja su Vir, Rovinj, Medulin, Mali Lošinj i Poreč.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij