hren

Dobre vijesti ovih dana stižu s francuskog turističkog tržišta, koje govore da je Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na njihovom tržištu,  a to potvrđuju i podaci MisterFly-a, jednog od najvećih francuskih online distributera specijaliziranih za prodaju aviokarata, najam vozila i hotelski smještaj.

Na listi 20 svjetskih destinacija za koje je primjetan porast rezervacija posljednjih tjedana, uz Hrvatsku su uvrštene i europske zemlje poput Francuske, Grčke, Španjolske, Portugala, Italije, Turske i Malte.

- Francuska spada među ona tržišta s kojih veći priljev gostiju očekujemo u ovom glavnom ljetnom dijelu sezone, posebice u kolovozu kada se među Francuzima tradicionalno najviše koriste godišnji odmori i to ponajprije u tradicionalno najpopularnijim regijama za Francuze, dubrovačkoj i splitskoj regiji – kazao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Prema novom planu letenja za rujan i listopad, Air France s pariškog aerodroma Charles de Gaulle najavljuje letove za Dubrovnik i Zagreb. Do kraja rujna Air France planira uspostaviti 50 posto uobičajenog programa letenja, a do kraja listopada 60 posto.

Tržište s kojeg se također tek očekuje veći priljev gostiju je i Velika Britanija, a da je Hrvatska tražena na ovom tržištu potvrđuje i objava  u britanskom The Guardianu. U članku naslova „Croatia this summer: three areas to visit without the crowds“ navodi se kako se Hrvatska za turiste otvorila još u svibnju te kako je zbog manjka gužvi 2020. godina idealna za opuštajući odmor s naglaskom na dalmatinske otoke Lastovo, Mljet i Kornate, nacionalne parkove Sjeverni Velebit, Paklenica i Risnjak, a izdvojeni su i Park prirode Lonjsko polje te Konavle.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij