hren

BEZ KARANTENE PO POVRATKU IZ HRVATSKE
Direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj Ivana Herceg, danas je izvijestila javnost o odluci mađarske Vlade da Hrvatsku svrsta u zelenu kategoriju, odnosno  mađarski državljani koji ljetuju u Hrvatskoj nemaju obavezu karantene ni predočenja testa na korona virus po povratku u svoju zemlju.

- Mađarsko tržište ulazi u naših top 10 emitivnih tržišta i vjerujem da će vijest o svrstavanju Hrvatske u zelenu kategoriju dodatno potaknuti naše mađarske goste da svoj odmor provedu upravo u našoj zemlji. U dosadašnjem dijelu srpnja Mađari su u Hrvatskoj ostvarili gotovo 30 tisuća dolazaka i više od 150 tisuća noćenja što je otprilike 45 posto rezultata ostvarenog u istom razdoblju prošle rekordne godine – kazao je na ovu vijest direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Prema zadnjim podacima, najveći broj mađarskih gostiju boravi u Viru, Crikvenici, Rovinju, Rabu i Krku.

- Većem dolasku mađarskih turista zasigurno će doprinijeti i boravak jednog od najpoznatijih mađarskih YouTubera Magyarosi Csabae u Hrvatskoj. Csaba je o svom boravku objavio video „S kamperom u Hrvatsku: Kako je sada putovati u inozemstvo?”, koji je do sada pregledan više od 156 tisuća puta te druga dva videa na temu „Život u luksuznom kampu“ i „Kakav je sada turizam i kakav je povratak kući iz Hrvatske?“ koji su zajedno ostvarili gotovo 200 tisuća pregleda – naveli su u HTZ-u.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij