hren

TIJEKOM protekla dva dana u Požegi je na koronavirus testirano oko 250 osoba. Jučer su bili poznati rezultati 142 testa od kojih se 13 pokazalo pozitivnim. Kako neslužbeno doznaje portal Požega.eu riječ je o djelatnicima požeške bolnice.

Danas iza 16 sati stiglo je još pet pozitivnih nalaza. Testiranja se provode i dalje. Ukupno je od početka pandemije testirano više od 2000 osoba, a do kraja dana će biti poznat točan broj aktivnih slučajeva na području županije.

Također, istarski Stožer civilne zaštite javlja da su tijekom današnjeg dana analizom briseva na virus covid-19 u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije potvrđena još dva pozitivna brisa.

U prvom slučaju riječ je o dolasku poslovne osobe iz Republike Srbije, a u 2. slučaju riječ je o kontaktu s već dokazanom covid-19 pozitivnom osobom.

Izvršen je povrat 11 poslovnih ljudi u matičnu državu.

Dvije zaražene osobe u Karlovcu i jedan u Ogulinu

U Karlovačkoj županiji troje je novooboljelih od covida-19 i to dvije osobe u Karlovcu i jedna u Ogulinu, a njihovi se slučajevi analiziraju epidemiološki, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljela osoba iz Ogulina je mlađi muškarac koji je u samoizolaciji od 28. lipnja i kontakt je ranije zaražene osobe. 

U Karlovcu su jučer otkrivena dva slučaja i jedan današnji te traje epidemiološka obrada, traži se izvor zaraze, i za sada je u samoizolaciji 15 njihovih kontakata.

Stožer u 14 sati objavio: Imamo 86 novooboljelih, jedna osoba umrla

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 86 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, te je broj oboljelih u Hrvatskoj danas ukupno 798, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 85 pacijenata na bolničkom liječenju, od kojih su tri pacijenta na respiratoru, dok je jedna osoba umrla.

U samoizolaciji su trenutno 5272 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 3094 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 113 umrlo, a 2183 se oporavile.

Stožer poručuje da je pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. "Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana", ističe.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij