hren

SLUŽBU ĆE OBAVLJATI NA PODRUČJU MAKARSKE I TROGIRA
Projekt  pod nazivom Sigurna turistička sezona, na području PU splitsko-dalmatinske, kontinuirano se provodi od 2006. godine. U sklopu ovog projekta strani policijski službenici tijekom ljeta borave na području  PU splitsko-dalmatinske i obavljaju službu zajedno s hrvatskim policijskim službenicima.

S obzirom na izbijanje pandemije COVID-19 početkom 2020. godine te očekivano smanjenje dolazaka stranih gostiju u Republiku Hrvatsku, u projektu 'Sigurna turistička sezona' ove godine očekuje se sudjelovanje 34 stranih policijskih službenika, čime bi broj ukupno angažiranih policijskih službenika u Projektu bio ukupno 839 od početka provedbe 2006. godine.

Strani policijski službenici službu će obavljati na području Policijske postaje Makarska i Policijske postaje Trogir. Također će zajedno s Mobilnim preventivnim centrom policije obilaziti područje ove Policijske uprave kako bi bili vidljivi i dostupni državljanima njihovih država koji ovdje borave.

Kao i prijašnjih godina, službu će obavljati u službenoj policijskoj odori države iz koje dolaze, bez naoružanja, u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim policijskim službenicima. Za vrijeme boravka na našem području biti će stalno dostupni stranim turistima bez obzira na kojem području će biti angažirani.

Njihova uloga je ostvarivanje što bolje komunikacije između hrvatske policije i stranih državljana, s ciljem ugodnijeg boravka i postizanja većeg osjećaja sigurnosti stranih gostiju. 

Načelnik Policijske uprave Dražen Vitez zaželio im je ugodan boravak i uspješan rad i pri tome naglasio kako vjeruje da će imati priliku naučiti nešto novo i ponijeti vrijedna iskustva iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

 
 

KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij