hren

Na odmor u Hrvatsku stigli su naši prvi i stari gosti – Česi. Ovoga puta ne avionom ili osobnim automobilom, već vlakom. Za prvu rutu sve su karte rasprodane

Česi su stigli na odmor u Hrvatsku specijalnim vlakom nazvanim “Vlak za odmor”.

Riječ je o  RegioJetovoj direktnoj liniji između Praga i Rijeke

Iz Praga je krenuo u utorak navečer, a u Rijeku stigao s malim zakašnjenjem, oko 10 sati.

Kako zasad stvari stoje, linija između Praga i Rijeke treba prometovati triput tjedno u periodu između 30.lipnja i 26. rujna, s time da će na putu od većih gradova stajati još u Pardubicama, Brnu, Bratislavi i Ljubljani, što znači da češki željeznički operater računa da će interes za ovu liniju pokazati i slovački turisti.

Linija će iz Praga prema Rijeci polaziti utorkom, petkom i nedjeljom, a povratak iz Hrvatske događat će se srijedom, subotom i ponedjeljkom te će se vlakom, ako to požele, ovog ljeta moći voziti i Hrvati zainteresirani dio svojeg godišnjeg odmora provesti u češkoj metropoli ili nekom drugom gradu.

Razlog dobroj prodaji, između ostaloga, je svakako i to da se karte na ovoj liniji mogu kupiti već za cijenu od 22 eura u jednom smjeru, što je doista jedna od najjeftinijih prometnih veza na tržištu.

Ministar Cappelli za N1 kazao je kako se pokreće avionski prijevoz, ubrzo nam dolaze britanski turisti, a otvorit će se i brojne aviolinije.

“Pokreće se negdje oko 80 letova, a to je 50 posto u odnosu na prošlu godinu. Mislim da je to jedan optimizam da će se između 10. i 15. snažnije pokrenuti prema jugu”, dodaje. Kaže i kako su brojke na sjeveru Hrvatske, dobre

“Danas sam obišao Rijeku, Istru, dakle na sjeveru Hrvatske se postižu rezultati iznad 30 posto. Neki kampovi u Medulinu, na Krku, Malom Lošinju su popunjeni čak do 60, 70 posto. Prednost će biti dana kampovima, privatnom smještaju, nautici. Nautika je već narasla do 35, 37 posto”, kaže ministar.

“Idemo prema ono što smo predviđali, da će cjelokupni rezultati na razini godine u Hrvatskoj doći i do 35 posto, što smatramo da je veliki uspjeh u ovoj situaciji”, jučer je rekao. “Turisti vide da je Hrvatska ozbiljna, odgovorna. Ne možemo se više zatvarati, turizam, gospodarstvo moraju ići dalje.”

Izvor: Riportal


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij