hren

Što se tiče ideje da u javnom prijevozu bude obvezno nošenje zaštitne maske, ona nije bez utemeljenja, smatra ministar Beroš, ali konačnu odluku treba ostaviti stručnjacima i epidemiolozima.

Vili Beroš u Dalmaciji je u sklopu predizborne kampanje obišao pripadnike HGSS-a, koji su mnogo pomagali građanima i tijekom koronakrize.

U odnosu na jučerašnji dan tijekom jutra broj novooboljelih je manji, rekao je Vili Beroš tom prilikom.

“Sigurno je da nitko ne odlazi u samoizolaciju na vlastiti zahtjev, o tome jasno odlučuje struka. Trebamo inzistirati na tome da struka određuje te kriterije”, kazao je Beroš o slučaju premijera Plenkovića koji je bio u kontaktu sa zaraženim tenisačem Novakom Đokovićem.

Beroš je ponovio građanima da se pridržavaju mjera, jer se jedino tako može spriječiti širenje virusa.

Što se tiče ideje da u javnom prijevozu bude obvezno nošenje zaštitne maske, ona nije bez utemeljenja, smatra ministar Beroš, ali konačnu odluku treba ostaviti stručnjacima i epidemiolozima.

Istaknuo je informaciju o koronavirusu, koju je saznao iz stručne literature i koja ga je, kako je rekao, iznimno razveselila.

“Istraživanje je pokazalo da preko 92 posto slučajeva svih koji su novodijagnosticirani ispod 60 godina nema nikakvih kliničkih simptoma, što me silno veseli, a moglo bi biti i indirektni dokaz da je virus mutirao”, rekao je Beroš.

Kad je riječ o turističkoj sezoni i stanju na hrvatskim granicama, Beroš je rekao da stožer i epidemiološka služba prati situaciju iz sata u sad. “Mi na dnevnoj bazi imamo podatke iz kojih zemalja nam ulazi koliko pozitivnih i to je jedini način na osnovu kojega ćemo donositi odluke. Ukoliko se ustanovi da iz pojedinih država gdje je epidemiološka situacija u pogoršanju dolazi preveliki broj građana, svakako ćemo uvesti mjere, kao što je potpredsjednik (Davor Božinović, op. a.) to najavio”, rekao je Beroš.

Legitimno je što pojedini županijski stožeri zazivaju uvođene mjera, ali treba ostaviti na stručnjacima i epidemiolozima da donesu konačnu odluku. Vrijeme je suživota s virusom, ali moramo biti oprezni da ne dođe do većeg broja širenja virusa, da se ne dovedemo u situaciju da uvodimo rigoroznije mjere. Imamo određeno iskustvo, koje moramo prilagoditi očuvanju života, poručio je ministar.

Izvor: Poslovni.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij