hren

PREMIJER Plenković neće u samoizolaciju ni nakon što je Novaku Đokoviću, s kojim je imao kontakt u Zadru, potvrđen koronavirus te nakon što je postalo jasno da je Plenković dodirivao Đokovića. 

Glasnogovornik vlade za Index je rekao kako premijer neće ići u samoizolaciju jer se kontakt koji je imao s Đokovićem ne smatra bliskim kontaktom. 

"Prema mišljenju epidemiologa i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo premijer ne treba ići u samoizolaciju, nije ostvaren bliski kontakt. S obzirom na to da je premijer s Đokovićem razgovarao manje od tri minute i da se nisu rukovali, nije ostvaren bliski kontakt niti je samoizolacija potrebna. Po definiciji Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, bliski kontakt podrazumijeva kontakt osobe koja je s osobom zaraženom covidom-19 bila u kontaktu duže od 15 minuta u zatvorenoj prostoriji. O tome je jučer HZJZ jasno izvijestio", rekao nam je glasnogovornik vlade Marko Milić.

Iz izvora bliskih premijeru pokušali smo doznati kako komentiraju činjenicu da je Plenković dodirivao Đokovića, kojem je danas potvrđena zaraza, te da je ministar zdravstva Vili Beroš jučer kazao kako dodirivanje jest bliski kontakt, no nisu željeli to komentirati. 

Rekli su tek kako su Plenkovićev susret i razgovor s Đokovićem trajali vrlo kratko, da se u svakom slučaju radi o manje od tri minute te da postoji standard Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti od 15 minuta kako se svi kontakti ne bi smatrali bliskima. Dodaju i da je susret fotografa HTS-a koji je u samoizolaciji sa zaraženim tenisačem Dimitrovim, prema riječima fotografa, trajao 45 minuta, što je znatno dulje.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij