Gošća našeg Dnevnika bila je šefica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva dr. Maja Grba Bujević. Vezano za novooboljele od koronavirusa kaže da brojka ne izaziva veliku zabrinutost, ali i upozorava da se ne držimo mjera koje su i dalje na snazi.

"U Hrvatskoj danas imamo 53 oboljele osobe od koronavirusa od čega je osam na bolničkom liječenju, na respiratoru nemamo nikoga, a nitko od pacijenta na na bolničkom liječenju nema teške simptome.

Pedeset i tri oboljele osobe nisu razlog za našu veliku zabrinutost, ali moramo biti svjesni da se ne pridržavamo mjera koje smo uveli, a koje su i dalje na snazi. Mormao priznati da smo se opustili", izjavila je šefica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva dr. Maja Grba Bujević.

Kaže da drže situaciju pod kontrolom i da zaraženi u posljednja dva dana imaju puno prijenosa u obitelji i poznatih kontakata, ali nisu zabrinuti jer je to broj od 20 ljudi.

Još je jednom sve pozvala da se drže preporuka oko držanja distance, učestalijeg pranja ruku i nošenja maske u zatvorenom prostoru.

"Ovo nije trenutak da bi govoril o restriktivnim mjerama jer broj nije toliko zabrinjavajući", odgovorila je na pitanje razmišljaju li o pooštravanju mjera.

Oko izbora kaže da je DIP u stalnom kontaku s HZJZ-om i prate epidemiološku situaciju iz dana u dan, a na dan izbora će biti propisane mjere koje će tada biti aktualne.

Oko duga veledrogerijama kaže da je takav problem pristuan i dugo vremena postoji dug. "Sto posto sam sigurna da će se pronaći razumno rješenje jer naši pacijenti neće i ne smiju ostati bez propisane terapije i lijekova", kaže Grba Bujević.

Izvor : N1info

 

KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij