hren

3,1 RICHTERA
Potres koji je u popodnevnim satima pogodio Zagreb i okolicu bio je jačine 3,1 stupanj prema Richteru, izvijestila je Seizmološka služba. EMSC je isprva javio da je potres koji je pogodio Zagreb iznosio 2,8 stupnjeva, a nešto kasnije promijenili su na 2,9 Richtera.

U 17:51 seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereno jak potres s epicentrom u Markuševcu (Zagreb). Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V (pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama, potres se osjetio u Zagrebu i široj okolici, izvijestila je Seizmološka služba RH.

Potres se osjetio u cijelom gradu, iako je najviše dojava stizalo s istoka Zagreba, u blizini epicentra.

"Kuća se stresla! Ovo je jako zdrmalo!", napisao je jedan građanin i dodao kako živi u Markuševcu. "Bilo je jako, osjetilo se kao iznad 3, i trajalo je dosta dugo. Čula se tutnjava, čaše i tanjuri su zveckali", dodao je građanin iz Dubrave. "Taman kad pomisliš da više neće...", dodao je drugi.

"Ovo je bilo snažno! Glasni tutanj i podrhtavanje!", "Dugo se treslo i dobro se osjetilo", napisali su drugi. Da je osjetio potres napisao je i građanin Zaboka, grada udaljenog 25 km od Zagreba (zračne udaljenosti).

Zagrebački vatrogasci kazali su kako nisu primili dojave o štetama nakon potresa.

Izvor : Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij