hren

Krunešu je određen jednomjesečni istražni zatvor

Uhićen je bivši načelnik riječke krim policije Željko Kruneš, objavio je Index, a informacija je potvrđena i Telegramu. Kruneš je pritvoren u pulskom zatvoru, a njegov odvjetnik Telegramu je rekao kako ništa ne može komentirati jer je istraga proglašena tajnom.

Kako javlja Index, na teret mu se stavlja kazneno djelo poticanja na teško ubojstvo i to, kako pišu, unuka obitelji Šota s kojom je navodno bio u sukobu. Tereti ga se i za oštećenje tuđe stvari, odnosno osobnog automobila. ŽDO ga tereti i za prikrivanje dokaza dok je bio načelnik riječke krim policije odnosno za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja u kaznenom postupku.

Krunešu je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

‘Gurno joj dva prsta u grkljan’

Emisija Provjereno Nove TV u ožujku ove godine objavila je iskaz bivše Kruneševe partnerice koja tvrdi da ju je on zlostavljao jer je svjedočila protiv njega u sklopu istrage DORH-a i PNUSKOK-a.

Bivša partnerica tvrdila je da ju je Kruneš zlostavljao jer je svjedočila da planira ubojstvo unuka obitelji Šota, s kojom je sukob kulminirao, kako obitelj tvrdi, zbog poslovnog prostora koji je htio na njihovu štetu priskrbiti svom prijatelju. Naime, protiv Kruneša se vodila istraga, a u sklopu istrage ispitana je i bivša partnerica.

”Svjedokinja iskazuje da je gospodin Kruneš saznao da je ona to prenijela gospođi Šoti i tražio je od nje da to demantira ili ako je policija zove na razgovor, da o tome ne govori. Pet dana prije odlaska u Karlovac Željko joj je gurnuo dva prsta u grkljan i kazao joj je da će joj izvaditi grkljan jer tako se radilo u ratu. Uspjela je pobjeći, išla je na hitni trakt na Sušak. Međutim, on ju je presreo automobilom”, stoji u zapisniku sa sudskog svjedočenja. Telegram je u posjedu Kruneševog e-maila u kojem se nalaze prijetnje djetetu.

Sukob zbog poslovnog prostora

Obitelj Šota, pak, tvrdi kako je sukob između njih i Kruneša kulminirao zbog poslovnog prostora koji je Kruneš htio na njihovu štetu osigurati svom prijatelju. Odvjetnik Željka Kruneša tad je odgovorio na optužbe obitelji Šota, rekavši da je kaznena prijava protiv njegovog klijenta odbačena, te da se do trenutka slanja dopisa protiv njega niti pred jednim nadležnim državnim odvjetništvom ili redovnim sudom u Republici Hrvatskoj ne vodi niti jedan kazneni postupak u kojem bi se on nalazio u procesnoj ulozi okrivljenika.

Međutim, nakon svjedočenja bivše partnerice ponovno je pokrenuta istraga s novim elementima.

Izvor : Telegram.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij