hren

Glavni odbor SDP-a jutros je donio odluku o nositeljima stranačkih lista i kandidatima po izbornim jedinicama. U IX. je jedinici nositelj liste Šibenčanin Franko Vidović, a na drugom je mjestu predsjednica Županijskog odbora stranke, Renata Sabljar Dračevac.

Bivša predsjednica zadarske organizacije, Sabina Glasovac, koja je ostala u dubokoj sjeni Sabljar Dračevac, bit će nositeljica liste u IV. jedinici koja obuhvaća Virovitičko-podravsku županiju i Osječko-baranjsku županiju, što znači da će nastaviti svoj rad u parlamentu, ali ne više kao zadarska zastupnica. Ona je na to mjesto izabrana umjesto Domagoja Hajdukovića, koji je prošlog tjedna bio žrtva fizičkog nasilja. Hajduković je nakon premlaćivanja rekao da je jedina njegova želja "pobjeda Restart koalicije na parlamentarnim izborima nad korumpiranom i nesposobnom Vladom".

Drugo mjesto na listi IX. izborne jedinice veliko je priznanje čelnici zadarskih SDP-ovaca, kao i čitavoj organizaciji, s obzirom da je Renati Sabljar Dračevac gotovo siguran ulazak u Sabor. 

Popis nositelja lista po izbornim jedinicama izgleda kako slijedi: 1. Davor Bernardić, 2. Rajko Ostojić, 3. Željko Kolar, 4. Sabina Glasovac, 5. Fred Matić, 6. Davorko Vidović, 7. Zlatko Komadina, 8. Erik Fabijanić, 9. Franko Vidović i 10. Arsen Bauk.

Od sedmog mjesta na listi u IX. izbornoj jedinici zbog nezadovoljstva pozicijom odustao je Ranko Ostojić, bivši ministar i zastupnik, koji je do sada dobivao najviše preferencijalnih glasova, ali i bio nositelj liste za 9. izbornu jedinicu. Osim njega, na svojim su se kandidaturama zahvalili Mišo Krstičević i Joško Šupe. Ostojić je trebao biti 7., a Šupe 11. u IX. Zadarsko-šibenskoj izbornoj jedinici. Krstičević je trebao biti na 9. mjestu u X. splitsko-dubrovačkoj jedinici.

- Odan sam stranci u kojoj sam 30 godina, ali ovoj listi neću dati legimitet. Bolje ne biti na listi, nego izgubiti obraz, izjavio je Ranko Ostojić za N1.

Izvor: 057info.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij