hren

Prije šest mjeseci počela je gradnja pristupnih cesta Pelješkome mostu. 30-ak kilometara nove ceste preko poluotoka Pelješca grade austrijski Strabag i grčki Avax. I dok su na Strabagovu dijelu već postavljene dizalice, grčka tvrtka ima velikih problema s dovođenjem ljudi i strojeva zbog zatvaranja granica pa su za dio poslova morali angažirati Brodosplit.

Većina kamiona i bagera na Pelješcu miruje. Dio krivnje je na produljenom vikendu.

Na najvećem dijelu gradilišta, između budućeg vijadukta Prapratno i tunela Polakovica, kažu da ovih dana radi 50-ak radnika, najvećim dijelom podizvođača, a da bi se čak dvije od ukupno četiri tunelske cijevi trebale početi bušiti potkraj lipnja.

A najzahtjevniji dio je 485 metara dug Most Ston koji će počinjati i završavati tunelima.

S time će se suočiti Brodosplit koji će izraditi čelične konstrukcije i za Most Ston i za vijadukt Prapratno, transportirati ih i montirati, a na tome će raditi 200-tinjak radnika. Sve bi trebalo biti gotovo do 2023.

Očekuje se i da će kineski izvođač radova na Pelješkom mostu tražiti produljenje roka za nekoliko mjeseci zbog teškoća izazvanih koronavirusom, ali i da bi oni mogli angažirati hrvatske tvrtke.

Izvor: HRT


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij