hren

UHLJEBISTAN
PLENKOVIĆEVA vlada dramatično je povećala potrošnju novca poreznih obveznika za promociju ministarstava i njihovih programa.

Tako su samo u prošloj godini iz državnog proračuna na troškove "promidžbe i informiranja", kako to vlada zove, potrošena čak 224 milijuna kuna poreznih obveznika, što je čak 107 milijuna više nego 2016. godine kad je oformljena aktualna vlada, javlja Telegram.

To znači da porast troškova za samoreklamu ministarstava i njihovih programa u  razdoblju od 2016. do 2019. iznosi nevjerojatnih 91%. 

Ministarstvo gospodarstva, koje vodi HDZ-ovac Darko Horvat, među najvećim je potrošačima novca poreznih obveznika na samoreklamu, pa tako podaci Ministarstva financija o izvršenju proračuna navode da je Horvatovo Ministarstvo lani u tu svrhu potrošilo 91 milijun kuna. 2017. godine to Ministarstvo je u iste svrhe potrošilo 4,3 milijuna kuna.

Zanimljivo je i kojom stopom je raslo trošenje novca poreznih obveznika na vladinu samoreklamu - prosječno oko 24 posto godišnje, što je oko 5 puta veća stopa rasta od prosječnog godišnjeg rasta proračunskih troškova i gotovo 10 puta veća od prosječnog rasta BDP-a u mandatu Plenkovićeve vlade.

I Milanovićeva vlada trošila naš novac na samoreklamu, ali ipak nešto manje

U 2015., zadnjoj godini mandata vlade Zorana Milanovića, na iste svrhe potrošeno je 106 milijuna kuna iz džepova poreznih obveznika. Iako ni to nije zanemariva cifra, od tada kreće silovit rast troškova našeg novca na vladinu samoreklamu.

Tako je u 2017. godini u te svrhe potrošeno 145,5 milijuna kuna našeg novca, a godinu dana poslije toga 181,9 milijuna kuna.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij