hren

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj.

"Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 2, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2249.

Oboljeli su iz Primorsko-goranske županije i Grada Zagreba.

Do sada je testirano 69349 osoba, od toga 234 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 7 osoba. Od toga je na respiratoru 0 pacijenata.

Ukupan broj ozdravljenih je 2130. Ukupan broj preminulih je 106", priopćili su iz Nacionalnog stožera. 

Podsjetimo, kako je ranije izvijestio županijski stožer Primorsko-goranske županije, u toj županiji imaju jedan novi slučaj zaraze. Radi se o Rabljaninu koji se kući vratio iz Austrije 17. ožujka, a jučer prije povratka u Austriju se testirao i nalaz je stigao pozitivan.

Prema riječima epidemiologa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ , radi se najvjerojatnije o staroj zarazi koja se dogodila još u vrijeme dok je boravio u Austriji.

Muškarac je cijelo vrijeme bio bez simptoma i najvjerojatnije nije mogao biti zarazan za okolinu. Naime, unutar obitelji i među dosada obrađenim kontaktima nije bilo zaraženih, doznaje se iz Nastavnog zavoda

Provodi se serološki test koji će konačno utvrditi je li to infekcija starijeg datuma, a o čemu će se izvijestiti javnost.

Na području Primorsko-goranske županije sad su četiri oboljele osobe.

Izvor : N1info.com


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij