BIVŠA predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kandidatkinja je za novu članicu Međunarodnog olimpijskog odbora, objavljeno je danas iz te organizacije. 

Ime Kolinde Grabar-Kitarović nalazi se uz imena još dvije kandidatkinje i dva kandidata, a među kojima je i saudijska princeza. Svih pet kandidata predlaže se za članstvo u Međunarodnom olimpijskom odboru.

Uz saudijsku princezu Reemu Bandar Al-Saud i Kolindu Grabar-Kitarović, Izvršni odbor MOO-a za nove članove te organizacije predlaže još Kubanku Mariu de la Caridad Colón Ruenes, Mongolca Battushiga Batbolda i predsjednika Svjetskog atletskog saveza Sebastiana Coea.

Objavi su priložene i biografije kandidata, među kojima i ona Kolinde Grabar-Kitarović u kojoj se među ostalim, kao zadnja njena funkcija, navodi dužnost hrvatske predsjednice. 

Međunarodni olimpijski odbor u svojoj objavi naglašava kako činjenica da su predložene tri kandidatkinje još jednom demonstrira predanost tog odbora u promicanju rodne ravnopravnosti.

O ulasku Kolinde i drugih četvero kandidata MOO će odlučiti na virtualnoj sjednici koja će se održati 17. srpnja. 

Podsjetimo, Kolinda se zadnji put u javnosti pojavila krajem travnja kada je na Facebooku rođendan obilježila osebujnom čestitkom na hrvatskom i na engleskom. 

Zahvaljivala je tada mami, tati, Jakovu, djeci, prijateljima te na hrvatskom i na engleskom poželjela da Bog blagoslovi Hrvatsku.

Nekoliko tjedana prije toga je izazvala kontroverze oko svog Ureda bivše predsjednice. U javnost je, naime, prvo procurila vijest kako se Kolinda trajno odriče Ureda, da bi to demantirala pa onda istoga dana izjavila da se ipak trajno odriče ureda. 

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij