hren

Zbog odgovornosti za tu aferu smijenjeno je troje ljudi iz KBC-a

Upravno vijeće KBC-a Split nije prihvatilo ostavku ravnatelja Julija Meštrovića koji je nakon zamjene identiteta dviju pacijentica ponudio mandat na raspolaganje.

Šef Upravnog vijeća Neven Ljubičić kaže kako su svjesni da se radi o velikoj pogrešci koja je nastala u trenutku kad je bolnica radila u izvanrednim okolnostima. “To ne znači da je pogreška manja, mi smo je svjesni. Sama pogreška je na tri razine i to je jasno pokazao nalaz inspekcije. Smijenjene su tri osobe”, rekao je Ljubičić.

Odluka Vijeća je bila jednoglasna

Upravno vijeće odluku je donijelo jednoglasno. “On i dalje uživa naše povjerenje”, kaže Ljubičić i dodaje kako u KBC-u Split sad žele zatvoriti to ružno poglavlje. “Ovo je bacilo ružno svjetlo na sve ono što su djelatnici KBC-a Split radili i rade, i to u teškim uvjetima”, kaže.

Zbog odgovornosti za tu aferu Upravno vijeće smijenilo je predstojnika Klinike za infektologiju Borisa Lukšića, šefa Respiracijsko-intenzivističkog centra COVID bolnice Ivu Vukovića i pomoćnika ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor Antona Marovića.

Što se dogodilo u KBC-u Split?

Zamjena identiteta pacijentica dogodila se još u travnju kada su djelatnici te bolnice prilikom zaprimanja u bolnicu zamijenile identitet dviju starijih i dementnih osoba iz dva privatna doma za starije i nemoćne osobe u Segetu i Dicmu.

Jedna od njih bila je pozitivna na koronavirus i bila je vraćena u dom, no kada su je tamo doveli sanitetom, utvrđeno je da to nije njihova korisnica. Druga štićenica je sredinom travnja preminula te je pokopana u Grudama, a naknadno se otkrilo da je pokopana pod drugim identitetom.

Izvor : Telegram.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij