hren

Na Križinama u Splitu počelo je vraćanje bolnice u funkciju za sve pacijente. Riječ je o odjelima koji su zbog krize izazvane koronavirusom bili premješteni na Firule.

Povratak na Križine od presudne je važnosti za funkcioniranje KBC-a Split, budući da kompleks na Križinama predstavlja 40 posto kapaciteta splitske bolnice. Medicinska oprema se prebacuje, djelatnicima bolnice pomaže i Hrvatska vojska, točnije bojna Pauci i pripadnici HRM-a. Na Križine se vraćaju odjeli, a prebacit će se i stotinjak pacijenata različitih dijagnoza.

U izdvojenom objektu Klinike za zarazne bolesti bit će smješteno 14 kovid pacijenata od kojih je četvero na respiratoru. Prije dvadesetak dana bilo ih je više od stotinu, javlja naš reporter Zoran Kukilo.

- Jučer se na Križine vratila nefrologija, danas se vraćaju Zavod za endokrinologiju i dijabetes i Zavod za reumatologiju i kliničku imunologiju. Sutra će prijeći veliki dio Klinike za kardiologiju i koronarna jedinica. Time se stječu i uvjeti da se Hitni prijem vrati na Križine, kazala je predstojnica Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Split Daniela Marasović-Krstulović.

Izvor : HRT


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij