hren

KORONAVIRUS U HRVATSKOJ
ŽIVOT na otoku Braču polako se vraća u normalu nakon dvotjedne karantene. Ukidaju se mjere donesene zbog zaraze koronavirusom.

Načelnik bračkog Kriznog stožera Nikola Martinić Dragan rekao je u petak za Radio Dalmaciju da su imali sastanak sa Županijskim stožerom civilne zaštite i epidemiolozima iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Mjere prestaju važiti noćas od ponoći

"Zaključak koji smo predložili Nacionalnom stožeru civilne zaštite je da se postojeće mjere ne produžuju. To znači da večeras u ponoć prestaju važiti mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta tako da više ne trebaju propusnice za međuopćinski promet na otoku, a ni za trajekt Split - Supetar. Također se uvodi linija Makarska - Sumartin, a od ponedjeljka se ukidaju sve ostale mjere i mi se izjednačavamo s mjerama koje su trenutačno na snazi u Republici Hrvatskoj", kazao je Martinić Dragan.

Otkrio je da nastava u školama jedina ne kreće u ponedjeljak. 

"Iako i škole mogu krenuti, naš dogovor s ravnateljima je da imaju dva dana kako bi se logistički posložio prijevoz učenika do škola i da se same škole pripreme. Tako da nastava u školama počinje u srijedu. Vrtići će početi u ponedjeljak najvjerojatnije, ovisi o tome koliko je koja općina spremna, a to će se objaviti tijekom vikenda, možda će neki krenuti od ponedjeljka, neki od utorka ili srijede. U svakom slučaju sve kreće i od ponedjeljka na Braču mjera više nema", zaključio je Martinić Dragan.

Izvor: Index.hr

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij