hren

NA NEKOLIKO lokacija u Splitu u tijeku su pretrage stanova nakon uhićenja više osoba iz kriminalnog miljea koje provode inspektori Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske u koordinaciji s regionalnim uredom Uskoka Split, javlja Slobodna Dalmacija.

Kao šefa zločinačke udruge koja se bavila paljevinama lokala i trgovinom drogom priveli su Deana Majstorovića zvanog Điđi, poznatog i po starom imenu Dean Martedić i po tome što je preživio dva atentata.

Podmetanje požara, dilanje droge, naručivanje ubojstva

Slobodna Dalmacija doznaje da se, osim za podmetanje požara u splitskim kafićima te šverc droge iz Slovenije, Điđi i njegovi ljudi sumnjiče za planiranje i organiziranje ubojstva jedne osobe.

Osim njega u srijedu ujutro su u pritvorsku jedinicu dovedeni Luka Buzdovačić zvani Sken i Ivan Šunjić.

Buzdovačić je poznat po pucnjavi ispred popularnog kafića "Krom" kada su on i Željko Rajić, šef zločinačke udruge koji je trenutno u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama, ranili tri osobe. Najmlađi uhićeni Ivan Šunjić ima u dosjeu presudu zbog dilanja kilograma marihuane kada je kažnjen dobrotvornim radom.

Pretrage stanova su se odvijale u Dubrovačkoj, Ćiril Metodovoj i Rendićevoj ulici te na predjelu Firula i Kmana. 

Po okončanju kriminalističkog istraživanja slijedi im privođenje pred zamjenicu ravnatelja USKOK-a u Splitu Nataliju Petković koja će ih ispitati.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij