hren

Odvjetnik Ane Karamarko, Ivo Farčić, u razgovoru za N1 otkrio je što do sada zna o tijeku istrage protiv njegove klijentice. I samome mu na prvu uhićenje djeluje kao da je u svrhu predizborne kampanje.

Odvjetnik Ivo Farčić u razgovoru s našom reporterkom Vanjom Kranic rekao je kako očekuje poziv PNUSKOK-a.

Kaže kako joj se na teret stavlja zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju. "Ali detaljno vam ništa ne mogu govoriti niti što mogu govoriti o ovom predmetu u kojem je, kao što smo upoznati, doneseno rješenje o istrazi, ali nitko od nas ga još nije vidio."

Ne zna da joj se išta stavlja na teret u smisiu stjecanja dobiti, zna da se stavlja na teret plaćanje nekakve fakture u iznosu od 400.000 kuna.

"Ne vidim razloga u tom segmentu koji je meni iz pouke o pravu poznat, ne vidim razloga za ovakvu pompu."

Kaže da je ovo faza postupka u kojoj ne može detaljno govoriti o sadržaju jer je do sada upoznat s poukom o pravima što je vrlo grubi prikaz situacije. 

"Nismo ništa vidjeli, bili smo na pretrazi prostorija, nijednu procesnu radnju nismo doživjeli. Pogledao sam rješenje o istrazi, vidim da moja branjenica ne može biti u onom dijelu do 19,. 20., mjesta u rješenju u istrazi pa pronalazim da je nesrazmjerno da se od 38 osoba protiv kojih se vodi postupak samo njezino ime objavljeno."

Ana Karamarko se apsolutno ne osjeća kriva. Obranu planiraju iznositi. Nije htio govoriti je li u kontaktu s Tomislavom Karamarkom jer opunomoćenik Ane Karamarko.

"Splet okolnosti je takav da i meni na prvi pogled izgleda da je to jedan predizborni postupak, kad uđemo u predmet vidjet ću da li ga činjenice opravdavaju", odgovorio je na pitanje da prokometnira tvrdnje Tomislava Karamarka da je uhićenje u svrhu predizborne kampanje.

U međuvremenu je završilo ispitivanje, a njezin odvjetnik je ponovio da je ona 21. okrivljena u priramidi i da nema veze s organizacijom. U ovoj fazi se ne zna hoće li biti odrežđen istražni zatvor. 

U istrazi kodnog naziva „FLAJŠ“  obuhvaćeno je 38 osoba i 9 trgovačkih društava. Stavlja im se na teret da su od 2011. do 2017. oštetili državu na ime neplaćenih poreza od 11 miliuna kuna i uzeli nepripadnu imovinsku korist od 20 milijuna kuna.

Izvor: N1


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij