hren

NA ULICE IZAŠLI I HRVATI
Zbog epidemioloških mjera koje su uvedene zbog epidemije koronavirusa ovog se vikenda prosvjedovalo diljem Europe, uključujući i Hrvatsku.

Europljani nezadovoljni potezima svojih vlada izašli su na ulice Varšave, Londona, Madrida i Berlina. Bilo je sukoba s policijom, neki su prosvjednici i uhićeni, a tek su rijetki držali propisani razmak.

Protiv epidemioloških mjera se prosvjedovalo u Rijeci, Zagrebu i Splitu. Ispred riječke Gradske vijećnice okupilo se dvadesetak građana koji su mirno prošli Korzom i pozvali građane da im se pridruže.

"Cilj je zapravo da izrazimo nezadovoljstvo s mjerama koje su nametnute i želimo poslati poruku da se ne slažemo s njima. Želimo da se mjere poputno ukinu i želimo da se stvari vrate 'na staro'", rekao je prosvjednik Ivan Turinski.

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića bilo je nešto manje prosvjednika, ali su došli s jednakim ciljem. I oni smatraju da se iza epidemioloških mjera krije oduzimanje građanskih sloboda te također zahtijevaju njihovo ukidanje.

"Mjere su bez veze, nemaju učinka, smrtnost je premala, a ništa ono što se govori u medijima nije istina. Jednostavno, obična gripa je prošle godine ubila 10 puta više ljudi", rekao je prosvjednik Vjeran Skurjeni iz udruge Centar za istraživanje društva.

Izvor : Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij