hren

ZBOG VJEŽBI I ZAVRŠNIH RADOVA
U sklopu popuštanja mjera, srednje strukovne škole u Hrvatskoj od ponedjeljka mogu otvoriti svoja vrata i to za učenike koji moraju odraditi praktičan rad, obraniti završni rad ili nazočiti dopunskoj nastavi te popravnim i razlikovnim ispitima.

Rad u školama morat će biti u skladu s epidemiološkim mjerama koje podrazumijevaju stroge higijenske uvjete, fizičku distancu i maksimalno deset osoba u prostoriji, a kao i do sada, unatoč mogućnosti da se dio aktivnosti može odraditi u školi, preporuka je da većina nastave i dalje bude u online okruženju.

Škole će se, kažu ravnatelji, toga i pridržavati pa očekuju da će se do kraja nastavne godine put škola uputiti mali broj učenika, a u najvećem broju bit će to učenici koji će braniti završne radove, piše Novi list.

U ponedjeljak započinje i vanjska praksa učenika koja će se odvijati kod poslodavaca pod jednakim epidemiološkim mjerama pod kojima rade i zaposlenici tvrtki u kojima će učenici odraditi praksu.

Prema informacijama Novog lista, za potrebe odrađivanja prakse kod poslodavaca učenici će morati potpisati izjavu da nemaju respiratornih smetnji, kao i da nemaju propisanu mjeru samoizolacije te da nisu zaraženi koronavirusom. Takvu izjavu morat će potpisati i svi učenici koji će u školu dolaziti zbog obrane završnog rada ili pak popravnih ispita i dopunske nastave.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij