hren

IZGLEDA DA SE NISMO ISKAZALI
Premijeru Andreju Plenkoviću pak zamjeraju da je na početku pandemije predlagao razvlašćivanje parlamenta

Portal European Views koji se bavi analizom i praćenjem Europske unije jednom riječju opisao je hrvatsko predsjedanje EU-om 2020 - "katastrofa".

Najviše zamjeraju "šutnju pred usponom autoritarizma u Mađarskoj", kao i to da su u Hrvatskoj nazadovali demokratski standardi. Jedinu svijetlu točku vide u "Zagrebačkoj deklaraciji" nakon održavanja virtualnog Zagrebačkog summita u kojoj se potvrđuje namjera EU da nekad u budućnosti primi u članstvo države Zapadnog Balkana.

Prozivaju ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je izjavio da je sve to što mađarski premijer Orban radi unutarnje pitanje te zemlje te da se vladavina zakona procjenjuje pojedinačno za svaku članicu, kao da ne postoje zajednički europski standardi.

Premijeru Andreju Plenkoviću pak zamjeraju da je na početku pandemije predlagao razvlašćivanje parlamenta te konstatiraju da on iskazuje "afinitet za autokratsko vladanje". Bruxellesu se pak zamjera što nije bilo reakcije na Plenkovićeve sporne poteze.

Zaključuju i kako će Njemačka morati nadoknaditi sve ono što je Hrvatska u vrijeme svog presjedanja propustila učiniti.

"Nakon katastrofalnog hrvatskog predsjedanja EU treba jasan put za izlazak iz krize", zaključili su u European Views-u.

Evo što su o tekstu rekli iz Ministarstva vanjskih poslova:

"Na nepotpisan tekst na potpuno nepoznatom i neutjecajnom portalu nećemo reagirati. Hrvatsko predsjedništvo neumorno radi na ostvarivanju svih zadanih prioriteta, unatoč okolnostima pandemije COVID-19".

Izvor : Vijesti.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij