hren

Sindikat hrvatskih učitelja proveo je analizu dolaska učenika prvog dana škole nakon gotovo dva mjeseca.

Prema analizi koju je Sindikat hrvatskih učitelja proveo na uzorku od 551 osnovne škole u Hrvatskoj, prvi dan nakon gotovo dva mjeseca "nastave na daljinu" u školu je došlo 1,77 posto učenika.

Najviše ih je u Zadarskoj županiji (3,90%, odnosno 262 učenika od 6.714 ukupno), a slijede Grad Zagreb (3,42%, odnosno 1.084 od 31.693 ukupno) i Ličko-senjska županija (3,42%, odnosno 50 učenika od 1.463 ukupno).

U Istarskoj županiji od 7.643 učenika niti jedan nije došao na nastavu i to je jedina županija u Hrvatskoj u kojoj se nijedna škola nije morala otvoriti.

Niske brojke bilježe i Koprivničko-križevačka županija (0,10%, odnosno 4 učenika od 4.176 ukupno) i Zagrebačka županija (0,12%, odnosno 15 učenika od 12.724 ukupno).

Izvor: Sindikat hrvatskih učitelja

Osvrćući se na brojke iz Sindikata hrvatskih učitelja su poručili:

"Nastavno uz ovaj, očekivano nizak, postotak učenika dobiven na uzorku od 551 osnovne škole te izjave predstavnika MZO-a da se vodi "kampanja – nemojte slati djecu u školu", samo podsjećamo da su ti isti predstavnici MZO-a (uključujući i samu ministricu) u svojim ranijim izjavama više puta naglasili kako roditelji, u Izjavi o dolasku učenika u škole, moraju potpisati da su pročitali upute HZJZ u kojima jasno stoji "potičemo nastavak obrazovanja djece razredne nastave kod kuće, u svim situacijama kada je to moguće".

Ranije navedeno jasno pokazuje da ministrica, osim što uspješno vodi kampanju prebacivanja odgovornosti, očito smatra da Upute HZJZ-a i svoje vlastite Preporuke (u kojima je navedeno da se iste "ne mogu razmatrati odvojeno od uputa HZJZ") ne bi trebalo provoditi jer uvažavanje istih predstavlja "neodgovorno ponašanje". Sva daljnja objašnjenja smatramo suvišnima."

Izvor: N1


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij