hren

Julije Meštrović podnio je ostavku na mjesto ravnatelja KBC-a Split

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović dao je danas ostavku. Kako neslužbeno doznajemo, učinio je to nakon što je došlo do zamjene identiteta dvije pacijentice koje su 10. travnja primljene u splitsku bolnicu u razmaku od sat vremena. Obje su bile korisnice Doma za starije, jedna iz Segeta, a druga iz Dicma.

Do greške je došlo prilikom zaprimanja pacijentica i cijelo vrijeme liječenja vođene su pod zamijenjenim identitetima. Žena iz Doma u Segetu umrla je 15. travnja, no njezina obitelj doznala je to tek danas, kada su ženu iz Doma u Dicmu nakon završetka liječenja doveli u Dom u Seget. Tamo su odmah primijetili da nije riječ o njihovoj korisnici, te je tek tada došlo do spoznaje o zamjeni identiteta. Žena iz Doma u Segetu, koja je umrla 15. travnja, pokopana je u Grudama. Svi su tada mislili da se radi o korisnici Doma iz Dicma, koja je u tom trenutku bila na liječenju u splitskoj bolnici. Ona se, inače, oporavila od Covida-19.

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović odmah je kontaktirao obje obitelji, ispričao se na zabuni, te je pokrenuo internu kontrolu kojom bi se trebalo utvrditi kako je došlo do ovog propusta.

O ostavci ravnatelja Meštrovića trebalo bi odlučiti Upravno vijeće KBC-a Split i ministar Vili Beroš.

Izvor : Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij