hren

Nakon provedenog anketiranja među roditeljima splitskih učenika nižih razreda i vrtićaraca te na temelju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, izrađeni su rasporedi rada vrtića u vlasništvu Grada Splita te u osnovnim školama, priopćili su iz tog grada.

Ukupno 345 djece od ponedjeljka, 11. svibnja, krenut će ponovno u splitske vrtiće, a bit će raspoređeni u 53 skupine, 14 jasličkih i 39 vrtićkih, u 25 objekata.

Ukupno u splitske gradske vrtiće ide 4600 djece, a u osnovne škole u razrednu nastavu od 1. do 4. razreda ide 6890.

U Dječjem vrtiću Grigor Vitez radit će objekti Adriana, Mali princ, Mala sirena, Rašeljka i Duga, a u Dječjem vrtiću Marjan objekti Kaštelet, Mandalina, Gajeta, Koralj i Veseli dani. U Dječjem vrtiću Cvit Mediterana radit će objekti Bosiljak, Mimoza, Gariful, Oblutak, Brnistra, Rusulica, Vrapčić, Palčić i More te u Dječjem vrtiću Radost objekti Popaj, Latica, Veseli patuljci, Nevica, Margaritela i Petar Pan.

Roditelji su prijavili ukupno 129 djece u nižim razredima osnovnih škola koji će nastavu pohađati u školskim zgradama. Od toga je 47 učenika u produženom boravku, a najviše ih je u OŠ Žnjan - Pazdigrad, 28.

U polovici splitskih škola, njih 14, nijedno dijete neće krenuti na nastavu u školsku zgradu u ponedjeljak. To su škole Bol, Kman-Kocunar, Lokve-Gripe, Lučac, Marjan, Mejaši, Plokite, Pujanke, Ravne Njive, Slatine, Srinjine, Stobreč, Sućidar, Visoka.

Osnovne škole i vrtići spremni su za rad, a odgajatelji i učitelji o načinu na koji će sve funkcionirati obavijestili su roditelje. Također, sve su informacije dostupne i na internetskim stranicama škola i vrtića.

Izvor: N1


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij