hren

Gradonačelnica Supetra putem svog Facebook profila apelirala je na nacionalni stožer da raspusti županijski.

- Ono sto znamo i što je potvrđeno je da je nulti pacijent ipak taj koji je otpušten iz bolnice te je isti pozitivan - počela je Marković.

Kažimo da je ovu tvrdnju i ranije iznijela za 24sata. Ako je pacijent otpušten iz bolnice onda bi krivnja za proboj virusa na otoku mogla pasti na Klinički bolnički centar Split. Od njih se očekuje očitovanje. 

Maković je dalje kazala: 

- Ja ne znam tko će u ovim slučaju biti odgovoran ili će biti “nitko nije kriv”, “kriv je virus”, “nije bilo propusta” ali apeliram prema nacionalnom stožeru da raspusti županijski stožer i dovede profesionalce koji će znati nositi se sa ovom situacijom - poručila je Marković. Imala je i poruku za stanovnike Brača: 

- Naš otok suočava se s epidemijom te molim sve naše stanovnike da su na velikom oprezu i da narednih dana ostanu što više u kućama - pozvala je Marković dodajući da je i ona do daljnjega u samoizolaciji jer je bila u bliskom kontaktu s osobom koja je kontakt zaraženog. 

Neslužbeno doznajemo da je riječ o starijem muškarcu koji je pri dolasku u bolnicu bio testiran, ali pri odlasku nije. Na odjelu na kojem je boravio pozitivno je bilo medicinsko osoblje. Čovjek se nakon bolničkog boravka vratio na Brač gdje je bio u kontaktu s mnogo osoba.

- Raspustila sam gradsku upravu koja do danjeg razvoja događaja i novih informacija ne radi. Hvala svima na razumijevanju.Čuvajte se svi! - dodala je gradonačelnica. 

Podsjetimo, na otoku Braču dogodio se nagli porast broja oboljelih od koronavirusa. Samo danas bilježe devet novih slučajeva, a jučer ih je bio dvoje. Još se čeka na desetke nalaza. 

- Testirano je 37 osoba, stiglo je za sada 15 rezultata, od njih je devet pozitivno. Trenutno su više razine stožera na putu za Brač. Epidemiolog s našeg otoka sve ove dane hvatao je kontakte, najbližih 40 su testirani. Čekaju se ostali rezultati - poručuje Marković. 

Otočni stožer sastaje se, kaže, gotovo svakodnevno, dezinficiraju se sve prostorije, vatrogasci i komunalni redari paze da ne dođe do grupiranja ljudi. 

- Čak smo i klupe oblijepili, igrališta su zatvorena. Ovih dana nikoga nije bilo vani - dodaje gradonačelnica. U Pučišćima je šest pozitivnih, dva u Gornjem Humcu, po jedan u Praznicama i Supetru, a čak sedam u Nerežišćima. 

Izvor: 24sata.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij