DOBRA VIJEST
Vlada Republike Hrvatske darovala je Gradu Splitu na sjednici u četvrtak dio bivše vojarne Sv. Križ Dračevac radi izgradnje Tehnološkoga parka Split i Prometnoga centra Grada Splita.

Darovano je zemljište površine od gotovo sto tisuća četvornih metara na kojem se nalazi 11 zgrada, a procijenjena vrijednost je 137 milijuna i 900 tisuća kuna, pripćeno je u četvrtka navečer iz Grada Splita.

Kako se dalje navodi u priopćenju, u okviru Tehnološkoga parka planirana je izgradnja poslovnih sadržaja, ureda, radnih i proizvodnih hala, laboratorijskih i istraživačkih centara, javnih sadržaja, komercijalnih, administrativnih i upravnih sadržaja kao i drugih sadržaja u funkciji osnovne namjene te infrastrukture i infrastrukturnih građevina neophodnih za funkcioniranje građevina unutar Tehnološkog parka.

Planirana je i izgradnja plinske stanice i energetske blok-kotlovnice, te izgradnja Prometovog garažno-remontnog centra s garažom za autobuse, servisno-remontnim pogonom, stanicom za tehnički pregled, postajom za punjenje goriva, servisom, skladištima i radionicama različitih vrsta.

Izgradit će se, među ostalim, i uredski prostori za potrebe Prometa d.o.o., Split-parkinga, Prometne policije, i Centra za kontrolu prometa.

U sklopu površina poslovne, društvene i javne namjene te infrastrukturnih sustava planira se gradnja novih, rekonstrukcija (dogradnja, nadogradnja) postojećih građevina te gradnja i uređenje komunalne, prometne, ulične i telekomunikacijske mreže, sukladno prostorno planskim dokumentima.

Podsjeća se da je Vlada namjeru o darovanju bivše vojarne Dračevac iskazala prije dvije godine, na sjednici održanoj u Splitu 4. svibnja 2018.

Završetkom procedure i ispunjavanjem pretpostavki za darovanje, današnjom Odlukom Vlade učinjen je važan korak u realizaciji Tehnološkoga parka i Prometnoga centra Split čija će se izgradnja financirati iz europskih fondova, istaknuto je u priopćenju.

Izvor : Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada