hren

Čelnica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem bila je gošća Dnevnika.

Šprem se osvrnula na sastanak u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava na kojem su u četvrtak sudjelovali predstavnici sindikata. 

Kazala je kako se vode dvostruki pregovori. "Jedni su oni proistekli iz temeljnog kolektivnog ugovora, a odnose se na regrese, božićnice i jubilarne nagrade. Paralelno s time, sve ono što smo postigli dugotrajnim štrajkom, a to je da se izjednače plaće zaposlenih u odgoju i obrazovanja s drugima u javnom sekotru. Sad u ovom momentu Vlada ima taj smjer i na zaposlenike u obrazovanju vrši dvostruki pritisak", ističe. 

Rekla je kako razumije stav Vlade po pitanju zaduživanja, no kako bi se svaki predsjednik Vlade trebao staviti u poziciju predsjednika sindikata koji bi sve to trebao iskomunicirati sa svojim članovima. 

"Mi smo i danas imali sastanak predsjednika sindikata svih javnih službi. Gledajući i zadirajući u prava koja imaju zaposlenici u javnim službenicima, kao što je pravo na regres. Za primjer, susjedna Italija daje svojim zaposlenicima u javnim službama 500 eura kako bi mogli ljetovati u vlastitoj zemlji. Ako BDP doista ovisi o turizmu, nije li onda logično isplatiti regres? Ne znam na koja Vlada računa da će spasiti turističku sezonu i puniti proračun, ako ne računa na zaposlenike", rekla je Šprem. 

O Vladinoj odluci da se u ponedjeljak na nastavu u škole vrate učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole kaže kako bi Vlada trebala preispitati tu odluku i kako bi bilo najlogičnije odustati od nje. 

"Ovakva mjera doista nema smisla. Moramo reći da, bez obzira što nastava počinje u ponedjeljak, resorna ministrica nije pripremila ono što zaposlenici trebaju ispuniti", rekla je Šprem.

Izvor : N1


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij