hren

„BIRAJ NAJBOLJE, KUPUJ DOMAĆE“
Nakon niza virtualnih tržnica diljem Hrvatske, svjetlo dana ugledala je i platforma Tržnica.hr  koju je pokrenulo Ministarstvo poljoprivrede, a u cilju pomoći hrvatskim poljoprivrednicima i ribarima u izvanrednim okolnostima nastalima pandemijom COVID-19.

Ova nacionalna internet tržnica omogućava kupnju i prodaju domaćih proizvoda iz cijele Hrvatske, a u ovom trenutku, u prodaji svojih proizvoda sudjeluje 550 poljoprivrednih proizvođača.
Kupci mogu odabrati između 11 kategorija proizvoda, a ponuda se širi iz dana u dan. Zastupljene kategorije su voće, povrće, meso, riba, mliječni proizvodi, jaja, pčelarski proizvodi, žitarice i proizvodi od žitarica, ulja i masti, pića te ostali proizvoda poput bilja i začina te prirodne kozmetike.

Platforma omogućava javnom naručitelju da pronalazi dobavljače i objavljuju potrebe za nabavu domaćih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u skladu s Odlukom Vlade RH o uvjetima i kriterijima, a koje pri javnoj nabavi moraju zadovoljiti poljoprivredni i prehrambeni proizvodi, na temelju koje se javni naručitelji obvezuju na nabavu domaće, svježe i kvalitetne hrane iz kratkih lanaca opskrbe.

- Iako ubrzana izvanrednim okolnostima uzrokovanima pandemijom COVID-19, Tržnica.hr nastavak je procesa digitalizacije poljoprivrede kao strateškog smjera njezinog razvoja. Cilj nacionalne internet tržnice je omogućiti građanima Hrvatske jednostavan i brz pristup domaćim, svježim i kvalitetnim proizvodima, a našim vrijednim proizvođačima dati efikasnu platformu za prezentaciju i prodaju proizvoda. Vjerujem kako će građani odabrati svježe i domaće proizvode za sebe i svoje obitelji te na taj način pomagati hrvatsku poljoprivredu. Poticanje domaće proizvodnje i trženje domaćim poljoprivredno-prehrambenim proizvodima važne su smjernice i strategije hrvatske poljoprivrede koja je u finalnoj fazi izrade te će uskoro biti predstavljena javnosti za raspravu i dijalog – izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Kako je kazano, sudjelovanje na Tržnica.hr brza je i direktna pomoć hrvatskoj poljoprivredi, a ona kupcima osigurava provjerenu lokaciju te nudi najveći izbor domaćih hrvatskih proizvoda, nastalih na malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i farmama te ulovom naših ribara, a koji na ovaj način dobivaju mjesto za besplatno i brzo oglašavanje i prodaju svojih vrijednih proizvoda.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij