hren

Već je dio medicinskog osoblja dobio obavijesti o povratku na rad u smjenama koji je bio prije uvođenja posebnih mjera

Od idućeg ponedjeljka, kako je danas najavio i ministar zdravstva Vili Beroš, splitski KBC će krenuti u reaktivaciju dijagnostičkih i terapijskih postupaka, što uključuje i operacije.

Potvrđeno nam je to iz splitske bolnice, uz napomenu kako će javnost u Splitu i Dalmaciji na vrijeme biti službeno i detaljno obaviještena o procedurama za prijem.

– Sve pacijente koji su na listama za pretrage ili operativne zahvate mi ćemo iz bolnice nazvati na vrijeme o terminima – kazali su nam u KBC-u Split, dodajući da “svakodnevno rade kako bi ušli u puni opseg posla, no potrebno je još dosta toga koordinirati s liječnicima primarne, obiteljske medicine”.

Iako pripreme za povratak u “funkcionalno” stanje bolnice traju odavno, splitski KBC ima određenih specifičnih problema: velik broj starijih pacijenata na Križinama, gdje je centar za oboljele od koronavirusa, kao i dislociranost nekih odjela koji su ostali “na pola” između Firula i Križina.

Već je dio medicinskog osoblja dobio obavijesti o povratku na rad u smjenama koji je bio prije uvođenja posebnih mjera. Sve medicinske sestre koje su bile u pripravnosti (po shemi 14 dana rada, 14 dana kući, uz djelomično korištenje odmora) vraćaju se na posao u petak. Organizira se što preciznija narudžba pacijenata u ambulantama, a najavljeno je kako će i trijaža specijalističkih pregleda, odnosno pacijenata za dnevnu bolnicu te jednodnevnu kirurgiju, biti rigoroznija. Vodit će se računa o prioritetima imajući u vidu rizik daljnjih komplikacija, bilo od postojećeg zdravstvenog stanja, bilo od moguće zaraze koronavirusom.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij