hren

Oni koji strepe u ovoj teškoj godini za turizam naši su mali iznajmljivači. U Splitsko-dalmatinskoj županiji registrirano je nevjerojatnih 185 000 kreveta u privatnom smještaju. Predsezona je propala, sezona je upitna, neki su već odustali od turizma pa opstanak pokušavaju osigurati na drugi način

.Na širem splitskom području, od oko 8000 turističkih objekata za iznajmljivanje, odjavljeno je, prema podacima županijskog Odjela za turizam i pomorstvo, malo više od stotinu. Među iznajmljivačima vladaju strepnja i neizvjesnost.

- Odlučit će se ili na podstanarstvo ili neki drugi vid upotrebe svojih objekata, međutim sigurna sam da će toga biti još više u gradovima, i to prvenstveno u odnosu na one objekte koji su samo srednje ili lošije kvalitete i koji se iznajmljuju dva mjeseca, rekla je predsjednica Zajednice obiteljskog turizma pri HGK Martina Nimac Kalcina.

Samo jednoj od brojnih splitskih agencija za nekretnine posljednji se tjedan obratilo desetak iznajmljivača koji bi svoje turističke apartmane dali u dugoročan najam.

- Cijene najma u ovom momentu padaju, s tim da imamo dosta slučajeva da podstanari zovu agencije i vlasnike i smanjuju im najamnine. Od 20, a u nekim slučajevima i do 40 posto je vlasnik smanjio najamninu, rekla je agentica za nekretnine Jasminka Biliškov.

Izvor: HRT


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij