hren

NEMA OPUŠTANJA
Vlada je danas predstavila detaljan plan ublažavanja mjera koji će se provesti u tri faze, ali brojne mjere, pogotovo one vezane za održavanje fizičke distance, i dalje vrijede.

Iako će se mnoge stvari u sljedeća tri tjedna promijeniti (otvaraju se sve trgovine, knjižnice, knjižare, ugostiteljski objekti s terasama moći će raditi, uvodi se javni i međugradski prijevoz...), neke mjere i dalje ostaju na snazi.

Premijer je na konferenciji za medije danas podsjetio kako se sva ublažavanja mjera mogu ukinuti ako se epidemiološka slika pogorša te podsjetio kako fizička distanca i dalje ostaje na snazi. Objasnio je i kako se u trećoj fazi (od 11. svibnja ) uvodi međužupanijski prijevoz, ali putovanja i dalje neće biti moguća bez e-propusnica. 

U nastavku pogledajte koje mjere će i dalje biti na snazi: 

1. Nastavak pridržavanja svih mjera fizičke udaljenosti, najvišeg higijenskog standarda i dezinfekcije prostora

2. Nastavak pridržavanja obveze poslodavaca da osiguraju uvjete rada sukladno epidemiološkim mjerama te omoguće rad od kuće gdje je to moguće, organiziraju sastanke na daljinu i zabrane dolazak na radno mjesto radnicima s tjelesnom temperaturom i respiratornim sindromima

3. Nastavak zabrane održavanja javnih događaja i velikih okupljanja

Sve djelatnosti i aktivnosti iz faze 1., 2. i 3. mogu se odvijati samo uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Šefica Infektivne Alemka Markotić osvrnula se na popuštanje mjera i rekla kako će se na brojkama za sedam do deset dana vidjeti jesmo li se pridržavali higijenskih i svih ostalih mjera koje i dalje ostaju na snazi

Detaljan kalendar plana popuštanja mjera za sljedeća tri tjedna pročitajte ovdje.

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij