hren

U Ulici Domovinskog rata, na izlazu iz Splita traju radovi na obnovi kolničkog asfalta, pa se povremeno za promet zatvaraju prometne trake.

– Dionica Ulice Domovinskog rata na kojoj traju radovi dio je nove državne ceste DC 433 sukladno „Odluci o razvrstavanju javnih cesta“ (N.N. br. 17/2020). Hrvatske ceste d.o.o., putem ugovornog izvoditelja Županijskih cesta Split d.o.o., u Ulici Domovinskog rata izvode radove redovitog održavanja, a radi se o radovima sanacije oštećenih dijelova asfaltnog kolnika. Zbog smanjenog intenziteta prometa kao posljedica epidemije bolesti COVID-19 iskorišten je trenutak da se izvedu ovi radovi održavanja ceste – kazala nam je Tamara Paić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Paić smo upitali što je s početkom izgradnje “zapadne rampe” na izlazu iz Splita koja je lani više puta bila najavljena za iza Uskrsa.

– U tijeku je projektiranje „Rampe s deniveliranog kolnika DC 8 na zapadni servisni kolnik, neposredno iz čvorišta s Ulicom Domovinskog rata“. Pokretanje postupka javne nabave za izbor izvođača radova i stručnog nadzora nad izvođenjem radova prema Planu nabave Hrvatskih cesta d.o.o. za 2020. godinu predviđeno je za IV kvartal.

Nakon odabira izvođača i stručnog nadzora započet će se s izgradnjom ove rampe. Ovim projektom, vrijednim više od 35 milijuna kuna, rasteretila bi se ključna točka na ulazu/izlazu iz grada Splita – raskrižje Ulica Domovinskog rata i Zbora narodne garde. Unatoč trenutnim okolnostima epidemije bolesti COVID-19 dinamika ovog projekta ostaje nepromijenjena – odgovorila je Paić.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij