hren

Jeste li vidjeli video koji je na svom Facebook profilu VisitSplit danas objavila Turistička zajednica grada Splita?

Kako doznajemo iz TZ Split, radi o uvodu u kampanju #TogetherInSplit koju je kreirao mali team djelatnika Turističke zajednice pod vodstvom direktorice Alijane Vukšić.

S njom smo porazgovarali o samoj kampanji i očekivanjima od sezone.

– TOGETHER IN SPLIT je naziv kampanje kojom ćemo, kreativnim sadržajima inspirirati ljude da maštaju o trenutku kada će opet moći uživati u ljepotama našeg grada i regije, poslati poruku turistima da smo skupa iako smo razdvojeni…što je i samo značenje imena našeg grada…

Moj tim i ja od prvog dana krize planiramo ovu kampanju i pravo vrijeme plasiranja. Ovom kampanjom osim poruke zajedništva turistima, želimo prvenstveno poslati poruku zajedništva svim turističkim djelatnicima Splita – kaže Vukšić, napominjući da su na priključenje kampanji pozvali sve agencije, hotele, muzeje i turističke vodiče.

– Cilj nam je zajedničkim snagama povećati vidljivost Splita prvenstveno na društvenim mrežama i komunikacijom ostalim digitalnim kanalima jer je taj oblik komunikacije trenutno ključan – dodaje.

Očekivanja od ove sezone, u odnosu na prethodnu, nisu optimistična. Očekuje se oko 10 do 15 posto lanjskog prometa. No, iz dana u dan se prate promjene na tržištu, napominje Vukšić.

– Prema procjenama Instituta za turizam značajnija stabilizacija tržišta biti će krajem sljedeće godine pa ćemo u skladu s tim i usmjeriti određene aktivnosti. Naravno, napominjem da je promjena situacije iz dana u dan moguća stoga redovito pratimo promjene na svim tržištima. Svi ćemo snositi teret ove krize pa tako i sustav turističkih zajednica ostaje bez prihoda, ali sigurna sam da ćemo zajedno prebroditi ovu situaciju uz pomoć svih mjera i vlade ali i loklane vlasti odnosno Grada Splita. Mi smo spremni dati sve od sebe da uz minimalna ulaganja donesemo dobrobit našoj lokalnoj zajednici – kaže.

Za kraj citira poruku kampanje TZ-a, kojom kako kaže, žele poslati poruku ohrabrenja, jer djaltnici TZ-a Split u ovoj situaciji prije svega vide priliku za nove početke, nove ideje i zajedništvo, kojeg nam svima često nedostaje.

– Svijet je stao, jer je to bio jedini način da opet krene. Ljudi su se razdvojili, jer su samo tako mogli pomoći jedni drugima. No uskoro će putovanja opet donijeti snagu i ljubav u naše živote, u ljudskoj je prirodi da se kreće i da putuje. A tada, Split je tu da vam ponudi svoju ljepotu, baštinu, životni stil. Čekamo vas, bit ćemo opet zajedno u Splitu – zaključuje Vukšić.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij