hren

JESU LI ONI NORMALNI
Istarska će policija Državnom inspektoratu prekršajno prijaviti 47-godišnju vlasnicu kafića u mjestu Tar u Poreštini koja je u četvrtak gostima posluživala kavu, unatoč zaštitnoj mjeri zatvaranja ugostiteljskih objekata s ciljem sprječavanja širenja pandemije koronavirusa. U Zagrebu je policija zatekla otvoren fizerski salon.

Iz policije su u petak priopćili kako su, u okviru redovnih aktivnosti na provjeri poštuju li se odluke Stožera civilne zaštite, oko 13 sati iz jednog kafića u Taru čuli razgovor.

Ušavši u taj objekt, za šankom su zatekli 47-godišnju vlasnicu koja je troje gostiju za stolovima poslužila kavama.

"Budući da je ugostiteljski objekt bio otvoren, što je suprotno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja Stožera civilne zaštite RH, policija će o počinjenom prekršaju obavijestiti Državni inspektorat", ističu u policiji.

Istarska je policija izvijestila i da su službenici u Puli tijekom u petak u Epulonovoj ulici u Puli u frizerskom salonu koji je bio zatvoren zatekli 54-godišnjakinju kako pruža frizerske usluge.

Inače, kazne za nepoštivanje odluke o zatvaranju ugostiteljskih objekata radi suzbijanja širenja virusa su prvo pečaćenje objekta na 30 dana, odnosno sve dok je na snazi odluka Stožera.

Zatim slijede i novčane kazne od pet tisuća kuna za odgovornu pravnu osobu i tri tisuće za fizičku.

Propisane mjere krše se i u Zagrebu, gdje je policija izvijestila da su službenici u četvrtak u Novom Zagrebu zatekli otvoren jedan frizerski salon.

Izvor : Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij