KONAČNO
Evo konačno jedne dobre vijesti koju smo dugo čekali – uspješno je završen tehnički pregled Karepovca za prvu fazu sanacije splitskog odlagališta, tako da se izdavanje uporabne dozvole očekuje poslije Uskrsa.

Tu nam je informaciju potvrdio zamjenik gradonačelnika Nino Vela, koji je izrazio zadovoljstvo što je ta složena procedura konačno okončana.

– Sva upravno-pravna tijela dala su pozitivno mišljenje, čekaju se prije izdavanja uporabne dozvole njihova pisana izvješća. S obzirom na zahtjevnost projekta i novonastalu situaciju zbog epidemije, bilo je potrebno malo više vremena, jer su na odlagalištu tehničkom pregledu nazočile samo najnužnije osobe, dok su ostali dokumentaciju slali elektroničkim putem. Dobro je što je većina radova pregledana ranije, u ovoj su fazi ostali samo oni završni – navodi dogradonačelnik.

Iznimno je važno napomenuti kako će se nakon izdavanja uporabne dozvole otpad konačno početi odlagati na novoizgrađenoj sanitarnoj plohi, uz sve potrebne mjere zaštite, s tim da će se zatrpati sam vrh deponija, gdje se do sada odlagalo pristiglo smeće. 

Vela je najavio kako će se nastaviti pripreme za iduću fazu radova, odnosno kazao je da projekt zbog krize izazvane koronavirusom neće biti stopiran jer se nalazi usred realizacije, i strateški je jako važan projekt za Split i Splitsko-dalmatinsku županiju.

- U tijeku je priprema dokumentacije za provođenje natječaja za drugu fazu radova, koja uključuje izgradnju plinskih bunara za otplinjavanje te postavljanje drenažnog i brtvenog sloja – izvijestio nas je zamjenik gradonačelnika, dodavši kako se to sve radi u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša kako bi se projekt dijelom financirao europskim novcem.

Podsjetimo, prva faza izvođenja radova s PDV-om je koštala oko 112 milijuna kuna.

Izvor : Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada