hren

10 OSOBA POZITIVNO
U Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu desetk je štićenika zaraženo koronavirusom, zbog čega se cijeli kat tog doma evakuira. Ministar zdravstva Vili Beroš na putu je za Split.

Ministar zdravstva Vili Beroš, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković te epidemiolog Bernard Kaić na putu su za Split kako bi iz prve ruke dobili uvid u situaciju u Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici, gdje je, prema posljednjim informacijama, zaraženo koronavirusom 10 osoba.

"Prema mojim informacijama do 7 sati je evakuirano 47 štićenika u Križine. Nitko od njih nema težu kliničku sliku i nitko nije životno ugrožen", rekao nam je Beroš koji bi u Split trebao stići oko 10:30.

U Splitu će provjeriti jesu li svi drugi štićenici zbrinuti na adekvatan način, dok će Kaić situaciju provjeriti s epidemiološkog aspekta.

Splitski stožer treba bi se o svemu oglasiti u podne.

Ostojić: "Majka mi je u tom domu"

O svemu se na društvenim mrežama oglasio i SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić, čija je majka štićenica toga doma.

"Evo kako nam lažu! Ušutkavaju novinare! Bravo, HDZ! To se od vas i očekuje. Niste bez razloga tamo stavili 'poraženog' gradonačelnika Omiša koji za Novu TV izjavi - deset dana imaju simptome. To se prevede u 'par' dana! Istina je da 15 dana znate da su ljudi ugroženi! I čekali ste da vam se ne pokvari statistika.
Majka mi je u tom domu i nikad nismo prekršili pravilo ni upute. Vama na dušu! Kako je Božinović rekao - nećemo zaboraviti kako se tko ponašao u ovoj krizi!" napisao je Ostojić na Facebooku.

Kako nitko nije reagirao na simptome? "To je pitanje za struku"

Ravnatelj Doma za starije i nemoćne u Splitu Ivan Škaričić u Večernjim vijestima Nove TV najavio je da će se cijeli kat, na kojem je oko 50 umirovljenika, dezinficirati. Zaposlenici koji su bili u kontaktu sa zaraženima će u samoizolaciju.

Na pitanje kako to da nitko nije reagirao 10-ak dana, koliko su umirovljenici imali simptome, ravnatelj odgovara:

"Ja nisam doktor, ne bih to objašnjavao. To je pitanje za struku. Oni su bili pod paskom struke i ja ne bih o tome špekulirao. Bili u kontaktu sa liječnikom svakodnevno."

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij