hren

SLJEDEĆEG TJEDNA NAGLASAK ĆE BITI NA OCJENJIVANJE I VREDNOVANJE
Sustav nastave na daljinu svakodnevno koristi 550 tisuća ljudi, od toga je 450 tisuća sudionika u osnovnim i srednjim školama, 49 tisuća je virtualnih razreda, 73 tisuće u visokom obrazovanju. Nastava na daljinu je učenicima i roditeljima sigurna luka u dnevnom rasporedu jer daje strukturu danu. S obzirom na to da smo imali kratke pripreme i da je ovo nova situacija, globalno smo među najboljima, kazala je Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak za N1, nakon dva tjedna online nastave.

-  Jedna smo od rijetkih država u Europi koja ima jedinstven elektronički identitet za sve i to nam omogućava praćenje kada su učenici i nastavnici uključeni u cijeli proces. Prvi tjedan je najvažnije bilo da se sve tehnički stavi u funkciju i da se svi naviknu, a ovaj tjedan nam je u fokusu organizacija nastave jer je važno da se napravi balans opterećenja, – rekla je Divjak te istaknula kako će idući tjedan naglasak biti na ocjenjivanje i vrednovanje.

Divjak naglašava i da, što se daljnjeg tijeka ovakve nastave tiče, pa i završavanja školske godine na ovaj način, razmatraju različite scenarije, no da se situacija mijenja iz sata u sat i nitko ne može reći kada će ova kriza završiti.
- Jasno kažemo da ćemo regulirati ovu školsku godinu i ona će biti regularna, ovo su nastavni dani i molim učenike da ozbiljno shvate zadaće. Idući tjedan ćemo dati upute oko vrednovanja, – kazala je Divjak te se dotaknula državne mature.
Postoje tri ili četiri scenarija koja razmatraju i koja će na vrijeme komunicirati, a koordinirat će se i s Nacionalnim centrom za vrednovanje kako bi logistički uskladili rokove i bili sigurni da se scenariji temelje na realnim rokovima i opcijama, zaključuje Divjak.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij